Naturex


Krema argan

Naravno bogatenje celic s kisikom

Cena 21,96 €


Količina
  

Čisto Arganovo olje pridobljeno s hladnim stiskanjem in imenovano “Tekoče zlato puščave”.To sveto in divje drevo raste le v jugozahodnem delu Maroka in nikjer drugje. Zaradi svojih čudežnih lastnostih velja še danes za čudež, saj mu do živega ne moreta niti suša niti visoke temperature. Drevo živi od 150 – 200 let, zanimivo pa je to, da če odmre po sedmih letih lahko ponovno oživi.Iz njegovih sadežev se pridobiva izredno zdravilno in dragoceno olje.

Pridobljeno olje vsebuje več kot 80 % nenasičenih maščobnih kislin, antioksidante, vsebuje 93,7 % vitamina E, kar je 2x več od olivnega olja, nevtralizira proste radikale, aktivira kisik v celicah, dobro vlaži kožo in skrbi za njeno elastičnost.

Arganovo olje, karitijevo maslo, Aloe vera, Soda PCA (vlažitveni factor), Tocopherol (vitamin E) so idealna konbinacija sestavin združena v Arganovi kremi. Krema je primerna za vsakodnevno uporabo celotne družine. Zaradi močnega regenerativnega in vlažilnega učinka, spodbuja bogatenje celic s kisikom, koži pa daje elastičen in zaščitni naboj.

Navodila za uporabo in opozorila
Z žličko nanesite potrebno količino na obraz, vrat in dekolte ter s krožnimi gibi nežno vtrite. Krema s krožnimi gibi lepo prodre v kožo in ne pušča mastnega videza. Učinek kreme opazimo že po prvem nanosu. Kremo lahko uporabljate tako za roke in nohte kakor tudi kot masko za lase. V kolikor ste kremo nanesli na lase jo po 30 minutah izperite. Arganovi sadeži so pridelani na ekološki način. Sestavine kreme ne vsebujejo parabenov, alergenov ali mineralnih olj.

Kozmetični izdelek je namenjen le za zunanjo uporabo. Izdelek ni testiran na živalih. Izdelek ni primeren za otroke. Krema naj ne bo izpostavljena ognju. Hranite jo v suhem in mračnem prostoru.

Ali ste vedeli?
Pridobivanje arganovega olja po tradicionalni metodi je izredno mukotrpno in dolgotrajno. Vsak orešček se mora ročno zdrobiti in od lupine ločiti jedrca. Za en liter olja je potrebno dvajset ur dela in 40kg sadežev. Jedrca se nato pražijo in zdrobijo. Zdrobljeni masi se primeša voda. Olje se pridobiva iz paste z ročnim stiskanjem.

Kozmetične značilnosti Arganovega olja:

lase naredi močne in sijoče;
stimulira regeneracijo in oksidacijo kože;
koži daje elastičnost in navlaženost;
spodbuja obnavljanje celic;
pomaga koži odpraviti suhost, akne in znake rastezanja;
nevtralizira proste radikale in ščiti proti kožni agresiji;
svetli in otrdi nohte;

Dokumenti

Dermatološko poročilo (V angleščini)

Kozmetični izdelek namenjen le za zunanjo uporabo.

Krema je pakirana v embalaži velikosti 50ml.